dinsdag 21 augustus 2007

Weer naar school

Voor Laura is de school weer begonnen. Enthousiast komt ze thuis. Ze heeft huiswerk! Geweldig interessant vindt ze groep 8. De tweede dag is ze al wat teleurgestelder. Ze heeft haar huiswerk al tijdens de les gemaakt. Daarom heeft ze maar wat ander werk meegenomen.

In de vakantie hebben Maaike en Laura een hondenuitlaatservice opgezet. Er werd een poster gemaakt en aan lantaarnpalen opgehangen, een folder bij hondeneigenaren in de bus gedaan en een t-shirt betekend, waarmee ze rondliepen als reclamemiddel. Het moesten wel kleine honden zijn, want voor grote zijn ze een beetje bang, vooral nadat er een naar Laura's arm hapte. Wij wilden al opbellen en vragen of ze onze Deense dogs wilden uitlaten. Maar het is geen onderneming om uit te lachen, want ze zijn heel serieus.
Inmiddels laten ze een stuk of vijf honden uit. Ze krijgen soms een snoepje, soms geld, maar meestal doen ze het vooral voor hun eigen plezier. Met een hond zijn ze aan het wennen om hem binnenkort drie keer per dag uit te laten als de baasjes een weekendje weg zijn. Een hele verantwoordelijkheid. Ze moeten er speelafspraakjes en leuke dingen voor ontzeggen. Maar ze blijven volhouden. Een leerzame hobby.

4 opmerkingen:

hinke zei

Gaaf! Zo bedacht een dochter van ons eens een tamagotchi-creche, waar ze wekenlang mee in het nieuws kwamen...

Trees zei

Nu, nog een poging, pfff........krijg instructie van dochter...
Haha, moest erg lachen om de deense dogs......Wel stoer van de meiden trouwens
roetgroetgroet

piet zei

Wanneer je op vakantie gaat is het heerlijk als je iemand hebt die voor je hond kan zorgen! Ik heb een vriendin met 2 meiden in de leeftijd van 12 en 14 jaar. Zij zijn stapel gek op onze Banjer en hij kan bijna altijd bij hen terecht. Soms gaat hij gewoon een weekendje logeren......Maar ik zou hem voor geen goud willen missen.
Wens de meiden maar succes met het uitlaten. Als ze bij mij in de buurt woonden, konden ze Banjer ook wel eens uitlaten, maar ja,Delft ligt niet echt in de buurt.

Conny Vos zei

Hoorde ik van een moeder die een toevallig gesprekje opving:
Twee jongetjes hadden staan kijken bij de poster. Zei de ene tegen de ander: Hé, zullen we daar gaan solliciteren.