zondag 19 augustus 2007

Braderie

Zaterdag met mensen van onze kerk op de braderie in De Kwakel gestaan. Het eerste uur lukte het nog wel om te blijven glimlachen, maar het wordt steeds moeilijker als mensen met een grote boog op je kraam heen lopen of als je iemand aanspreekt die roept 'O, evangelisch, nee dank je'. Een mevrouw had 'mygod' op haar t-shirt staan, dus ik zei: dan bent u bij ons aan het goede adres, wij hebben het ook over God, maar ze keek me vernietigend aan. Evangeliseren is niet makkelijk. Dat bleek ook, want het laatste blok was er niemand om achter de kraam te staan. Het waren vooral de mensen van de evangelisatiewerkgroep die mee werkten. Alleen voor de kinderwerkjes waren nog mensen enthousiast te krijgen, mensen met een roeping.
Na de braderie gingen we naar Maarssenbroek. Mijn schoonmoeder vierde haar verjaardag met een etentje bij de Chinees. Heel lekker en gezellig.

1 opmerking:

hinke zei

Mijn ervaring is dat evangeliseren en markt niet zo samen gaat. Mensen hebben hun boodschappenlijstje in hun hoofd, en een braderie is ontspanning... Goed boek voor huis-, tuin- en keukenevangelisatie: Het zoutvat uit, de wereld in, van Rebecca Pippert