vrijdag 31 oktober 2008

Prijs voor Laura

Gisteren zo'n leuke middag gehad in de oude Mona toetjesfabriek in Woerden. We werden hartelijk ontvangen met kinderchampagne in een leuk aangeklede ruimte. Met nog elf andere toetjesmakers en een begeleider zaten we vol spanning te wachten tot we ons eigen toetje mochten zien. Een voor een werden ze gepresenteerd. Ze leken allemaal even lekker. Gelukkig mochten we ze ook gaan proeven. We kregen een lepel en een lijst om in te vullen welke je het lekkerst vond, die van jezelf mocht je niet invullen. Laura vond haar toetje heerlijk smaken, naar kaugom. Terwijl een deskundige jury zich over de uitslag beraadde, kregen wij uitleg van de echte koks over wat je allemaal kon doen met een Mona toetje. Ook daar mochten we helpen en proeven. Na afloop kregen we de recepten mee, zodat Laura er thuis mee aan de slag kan. Vervolgens kregen we soep met luxe broodjes. Toen de jury klaar was, werd de spanning om te snijden. Iedereen wilde natuurlijk dat hun toetje volgend jaar in de winkel zou komen. Eerst werden de toetjes genoemd en besproken die niet gewonnen hadden. Wij bleven in spanning, want Laura zat er niet bij. Nog maar vier toetjes over. Met het hart in onze keel hoorden we Laura's naam noemen. Ze had de originaliteitsprijs gewonnen. Een maand lang gratis toetjes eten.... Ze vonden de naam leuk bedacht: Smulsmurfpudding. Het blauwe toetje had echt een witte muts van de smurfen, maar ze dachten toch dat ze wat moeilijkheden zouden kunnen krijgen met de merknaam. Nou, dit was ook leuk. Op de foto met de jury. De eerste prijs was gewonnen door een meisje, dat een groene pudding had gemaakt met kiwisaus. Het smaakte inderdaad prima, want hij stond bij mij ook in de top drie. Iedereen kreeg z'n eigen toetje mee naar huis en nog twee andere Mona smaken. Het was echt een hele leuke middag.

4 opmerkingen:

hinke zei

Nou, van harte gefeliciteerd! Toch een hele eer, de originaliteitsprijs! En die maand gratis toetjes is ook niet verkeerd.. Smul ze! Groetjes, Hinke

Rianne zei

Zo dat is niet mis, lekker hoor een maand lang gratis toetjes eten. Blijf wel op de calorietjes letten met al die overheerlijke monatoetjes. Gefeliciteerd! dat beloofd wat voor de toekomst.
Groetjes Rianne

Mariƫlle zei

Wat zullen jullie trots zijn!!
Heel hartelijk gefeliciteerd, Laura. Dat is toch wel iets heel bijzonders om te bereiken,
Groetjes, Mariƫlle

Paul zei

Goed gesmurft!

En straks zeker een maand Sonja Bakkeren?