Zaterdag waren de oudsten uitgenodigd om bij een echtpaar van onze gemeente (Frans en Trea) een workshop koken te volgen. Het werd gesponsord door een aantal mensen en was bedoeld als bedankje voor hun inzet. Vanaf half twee hebben ze keihard gewerkt om zelf pasta, pesto en andere Italiaanse lekkernijen te bereiden. De kruiden werden vers van de plantjes gescheurd en het stokbrood in bijzondere vormen gebakken. Sommige dingen waren al voorbereid, maar het meeste moesten ze vanaf het begin zelf maken. Er kwam heel veel olijfolie en knoflook aan te pas.
Wij, de vrouwen, mochten om vijf uur aanschuiven en genieten van hun kookkunsten. We begonnen met een heerlijke pittige kruidenboter, die ik zeker ook eens ga proberen te maken. We kregen namelijk alle recepten, keurig gebundeld, mee naar huis. Het voorgerecht bestond uit een torentje van geroosterde groenten (paprika, courgette, aubergine, zoete aardappel) met een Balsamico-dressing ("2 uur staan bakken"). Daarna kwamen er cannelloni's met een vulling van bloemkool en broccoli uit de oven en zijden zakdoekjes met zelfgemaakte pesto met daarbij een salade van radicchio en rucola. Als nagerecht was er een calorierijke, maar overheerlijke chocolademousse, vers fruit en eigengemaakte semi-freddo met praline (ijs). Veel recepten zijn te vinden in de boeken van Jamie Oliver, een aantal was bedacht door de gastheer. Het was een bijzondere ervaring en een gezellige maaltijd. Maar ik denk dat ik vanavond weer in de keuken zal staan.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Hm.. zo'n kookworkshop mogen ze hier ook wel komen geven.. klinkt bijzonder goed!
Een reactie posten